Sammanfattning av Barnarpsdagen 2009

 

Egentligen börjar en ”Barnarpsdag” eftermiddagen och kvällen innan. Det är då tält skall resas, scen byggas färdig, bord och stolar bäras och de sista detaljerna kollas. Det skall förstås också yras omkring i största allmänhet. Tur då att Barnarps egen ”fixarsork” Bengt Lindstam med stoiskt lugn leder sina styrkor. I år genomfördes dessutom alla förberedelser i hällande regn och som någon sa: ”Jag har dubbelt regnställ och fiskarstövlar och är ändå blöt in på skinnet”.

Så Barnarpsdagen 2009. Invigningen klarades av genom traditionsenlig flagghissning och nationalsång. Eftersom tema för året var ”Barnarp i utveckling” förgylldes dessutom invigningen genom tal av Kommunalråd Ann-Mari Nilsson. Nu går allt i rasande fart. Allmän information om dagens program följs av Barnarpsloppet och start av Fotbollscupen. Människor strömmar till och den behjärtansvärda ”kommersen” börjar i hela området. Förutom återkommande lockelser fanns i år möjlighet för barnen att köra småbilar och testa på Skateboardåkning.

Från scenen, mässade konferencier Brobäck: ”Boll i Statoils Tunna, köp grillbiljett, köp lott för ballongfärd, strax gymnastikuppvisning…” Motvilligt släppte han även fram andra som ville prata. Lena från kommunen berättade om arbetet med utveckling av Barnarp, Gudrun från Kyrkan informerade om verksamheten i höst och BIFs nya ordförande Johan Frilund presenterade sig själv.

Mitt på dagen var det som det brukade d v s ringlande kö till Scouternas Hamburgergrillning och till UV s Skrabbelucker. Nu inleddes också den stora spurten fram till kl 15.00 då A-lagsmatchen började. I tur och ordning betades Straffsparkstävling, föräldramatch och Boll i Tunna av. Inspirerade av den lokala hitten ”Barnarps IF är bäst” och stöttad av knattar som i hand vägledde ut på plan, förnedrade sedan BIFs  A-lag gästerna från Sommen med 10-1.

Efter en dag med sol, moln och ett par häftiga skurar klarnade vädret upp vid 17-tiden. Till allas glädje mojnade också vinden. Nu skulle här luftballong flygas! För den modige, kloke och med en kapitalresurs på minst 30 kr fanns nu chans att vinna en av två platser i luftballongen.  Christer Parne och Måns Lindell, där har ni namnen på de som i en mäktig ballong riktning Tenhult skred fram över kvällshimlen. Landningen skedde någon timma senare på området vid Kabe Husvagnar.

Modiga och duktiga tjejer ställde sedan upp i sångtävling och sjöng som om de aldrig gjort annat. Nu var det också dags för ett genombrott. ”Rockfellow” vårt nya rockband uppträdde för första gången live. Love Öhling på gitarr och sång, Gabriel Fogelberg på bas och brorsan Fredrik på trummor spelade en mycket tajt rock och gjorde fullständig succé. Makalöst sväng! Efter detta serverade ”Fixarsork” Lindstam med team en utsökt grilltallrik med tillhörande läsk. Några hade tagit med sig egen dricka…

Mörkret sänkte sig över den något kylslagna Augustinatten och på utsatt tid inledde Barnarpsbandets kapellmästare Klas Öhling riffet till Stones ”Tumbling Dice”. En timma senare och efter extranumret ”Rocking all over the world” med ”Rockfellow” avslutades Barnarpsdagen 2009. Eller, egentligen slutar en Barnarpsdag natten och förmiddagen efter med att återställa idrottsplatsen i ursprungligt skick.

Tack alla ni, som gjorde årets Barnarpsdag till en folkfest! Vi ses nästa år!
Joakim Brobäck

 

Kontakta oss: post@barnarp.com
copyright © barnarp.com 2009